Demone Nero

2017. május 25. 22:50 - Spica

minden megvan

lassan összegyűlnek a tárgyi feltételek és az utolsó kérdéses dolgokat is rendezzük.

mára végre készen lett a hengerfej-csavarok lehúzására szolgáló speciális szerszám (hirtelen csak egy "véletlenül rákerültem a képre" szintű fotóm van róla:

dsc_1964.JPG

némi bolti szerszámok beáldozásával, géplakatos cseszegetéssel, furkálással és hegesztéssel sikerült előállítani, nélküle nem lehetne hozzáférni az anyákhoz úgy, hogy nyomatékra lehessen húzni őket.

a blokkban már benne a főtengely:

dsc_1959.JPG

dsc_1960.JPG

dsc_1961.JPG

javított véggel, perselyezett szíjtárcsával és balmenetes anyával:

dsc_1962.JPG

már csak egy problémás dolog maradt: a vízpumpa tengelyének külső, homlokfedélben lévő csapágya. az általános külföldi és belföldi vélemények szerint ez egyrészt alul van méretezve, másrészt alul van olajozva.

a méretezésen próbálunk egy nagyobb csapággyal segíteni, amihez meg kell nagyobbítani a homlokfalban lévő fészket - ahogy elnézzük a támfalakat, ez nem fog problémát okozni. a tengelyt mégegy csapágy tartja magában a blokkban is.

dsc_1965.JPG

további "fejlesztés" a legfelső lukból befelé csorgó olaj (a SPICA visszavezető nyílása) bevezetése egy extra csatornával a csapágyhoz, vagy a belső lánckerék átlyukasztása hasonló céllal.

szóval hajrá, én azt remélem, 1-2 hét alatt itt motor lesz.

a hátsó híd indulásnál jelentkező ropogását is kitárgyaltuk, nem valószínű, hogy a diffi kerekeknek a féltengely ricniken elkövetett minimális kotyogásából származna. egyelőre a diffi kap egy nagyon alapos új kihézagolást, aztán meglátjuk. lehet még kardán, sőt talán kuplung is ... ha összeállt az autó és még mindig jelentkezik, akkor felrakunk lentre egy GoPro-t, hátha látszik, mi remeg :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lucrezia.blog.hu/api/trackback/id/tr7812541081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Demone Nero
süti beállítások módosítása