Demone Nero

2019. március 18. 16:01 - Spica

indul a szezon

... mégpedig Parkoló Parádéval.

img_20190317_113843.jpg

ez még a beeresztés előtti várakozásnál készült - de ugye implicite magában foglalja, hogy a kocsi eljutott addig lábon, önszántából :-)

az első párszáz méteren volt egy kis kevéshengerezés, aztán egy nagyobb egyenesben kihuzatásnál egy pukk, és onnan meglettek a hengerek. alapjáratot kell állítani, mert az valahol eltűnt, de egyébként teszi a dolgát rendben.

következő hétvégén pedig kiállításra megy!

Szólj hozzá!
2019. január 08. 14:30 - Spica

elektronok

tavaly október végén járt utoljára hosszabbat az autó, voltunk vele Székesfehérváron egy Autók&Kávén (marhára hideg volt), és a visszaúton egyértelműen kevés henger üzemelt. ezt betudtam a hevenyészve beállított befecskendező rudazatnak (mikor nyáron szétlazult a nem lehúzott kontraanyák miatt), de egészen mostanáig nem jutott rá időm, hogy újra ránézzek.

kezdetnek kíváncsi voltam, elindul-e szerelgetés nélkül újra az autó. beültem, adtam gyújtást - és nem akart kialudni az alacsony benzinnyomást jelző lámpácska. hát jó, lemerült ennyire az akku. töltőre rakva alig vesz fel áramot, úgyhogy nem ez a baj. nézem a benzinszintet, nagyon alacsony, kb 0-n van. jó, OK, én úgy emlékeztem, hogy nem ennyire kevéssel raktam el az autót, dehát ki tudja, elpárolgott. elmentünk egy kanna benzinért. betöltöttük. még mindig nem jó, hiába ment fel negyedig a tankjelző, még mindig csak nyüszögés van és ég a piros lámpa. OK, akkor nézzük meg a biztosítékot.

dsc_0212.JPG

ez a két biztitábla közül a jobbik, ez még a gyári eredeti (valaha régen a balabbikat cseréltem). a legfelső 2 bizti adja az AC pumpáknak meg a gyújtásnak az áramot. ahol pirossal van bekarikázva, ott a probléma. a jobbról lévő barna kábelen érkezik az áram, és bal oldalra feldugott fogyasztóknak megy tovább. igenám, de réz szegmenseket összefogó szegecs a bakelit alapba van beütve, ami a kortól / melegtől / rezgéstől reped, és kilazulnak a réz vezetők. ettől mind a két felső biztosító eléggé esetlegesen kap csak áramot. nosza, a szegecset gazdagon megküldtem folyasztóval, ónnal és pákával.

láss csodát, mindjárt van is áram meg szivattyúk!

de még mindig nem nagyon indulunk - hát lássuk a gyertyákat, gondolom sikerült beköpni rendesen. valóban, elég lucskosak, ahogy szedem ki egymás után, míg el nem érek a 2-es hengerig, ahol valami nagyon furán néz ki...

bp7es.jpg

a piros nyílnál jelölt középső fegyverzet az egészen egyszerűen nincs meg ... első gondolatom az ijedtség, hogy a) elfogyott, mert valami anomália van a 2-esben; b) letört, és megkajálta a motor. aztán nézem jobban, a gallér mögött lévő darab vége nagyon szép, mintha gyári lenne. letöröm a felső porcelán szárat, hogy a belső részt megfoghassam - hát szépen vissza lehet tolni kifelé a helyére a középső szálat, azaz csak visszahúzódott. ez egyrészt tök jó, mert nem kajált meg semmilyen fémet a motor, másrészt meg én még ilyet nem láttam, nem tudom, mitől lehet (a gyertya felső vége, amire a pipa megy, az nem húzódott ki). nyilván az sem használt az évek alatt, hogy kábé 20x lettek kiégetve rossz indítózások után...

szóval kapott egy új garnitúra gyertyát, kapott egy újabb, gondosabb rudazat beállítást, és röff, egy pillanat alatt elindult. bemelegítés, járatás után sikerült valami alapjáratot is összehozni, de most hosszabb próbaútra nem futotta, innen megyünk tovább, ha megint lesz 1-2 napom (és nem lesz hó).

Szólj hozzá!
2018. augusztus 27. 10:19 - Spica

nyár van

méghozzá egyre forróbb nyarak vannak, meg egyébként is ki van ülve a 45+ éves szivacs, és hullik belőle a sárga por, úgyhogy megteremtettem az előfeltételt egy téli programhoz: ülésfelújítás lesz. az új huzat textil betétes, és a gyárihoz hasonlóan perforált hátú, úgyhogy kevésbé lehet majd beleizzadni, mint az eddig műbőrbe.

dsc_2874.JPG

dsc_2875.JPG

dsc_2877.JPG

dsc_2878.JPG

a hőségben pont emiatt nem is nagyon használtam az autót (neki sem tesz jót), a kellemesebb időben folytatom majd a bejáratást.

Szólj hozzá!
2018. július 16. 18:43 - Spica

megy tovább...

...a találkozók sora, szombaton reggel Autók & Kávé volt az Aeroparkban - természetesen péntek esténél előbb nem jutottam hozzá, hogy visszaállítsam a gázrudazatot. gyorsan összehangoltam újra, az alapjárati csavart csak úgy tessék-lássék beállítottam, mert ahhoz be kellett volna melegíteni a motort, inkább beraktam egy 19-es villáskulcsot a csomagtartóba, hogy ott a helyszínen a meleg motoron tudjak állítani - így is lett, megint van stabil alapjárat, és megy tovább az autó is.

persze miért legyen egyszerű az élet, amikor visszaszereltem pénteken a légszűrőházat, az alapjárati levegő blokk egyik rögzítő tőcsavarja elnyíródott. pedig isten bizony nem izomból húztam meg.

de ma Andrissal közösen kibányásztuk a csonkot, és kapott helyette egy frissen galvánozott másik M6-os szárat:

dsc_2858.JPG

úgyhogy minden rendben és egyben van, a bejáratás folyik tovább!

 

Szólj hozzá!
2018. július 11. 15:42 - Spica

második út

...amely pedig Zánkára vezetett, a 2018-as AlfaCityre.

tulajdonképpen minden probléma nélkül abszolváltunk újabb 300 km-t, egyetlen gondot a túra végére ismét megemelkedő alapjárat jelentett. hiába kukkoltam megint a levegőcsavart, az korrektül a helyén volt, és nem is nagyon érdekelte a motort, ha megpróbáltam vele elfojtani a levegőt.

a megoldás már a műhelyben derült ki: ismét a hanyag szerelő (azaz én!) tipikus esete forgott fenn: nem kontráztam le a pillék állító rudazatának egyik pálcáját, így az a rezgéstől tekeredve hosszabb lett, és ezzel nagyobb gázt adott le nem nyomott pedálnál is. szóval állíthatom be újra...

azért egy díjat sikerült begyűjteni :-)

28425901877_7f86fc10ef_k.jpg

Szólj hozzá!
2018. július 06. 12:04 - Spica

első út

lett papír, hazaértem időben Tbilisziből, és el tudtam autózni tegnap a Montival Zsámbékra egy Alfa Romeo élménynapra.

dsc_2814.JPG

ez ugye kb. 2x30 km autózást jelent, egy része pályán.

tapasztalatok:

- húz rendesen, nem fullad, stabil az alapjárat, nem melegszik, elindul, veszi a lapot menet közben.

- a motor homloklapján valami szivárgás (olaj?) nyoma van, csekkolni kell majd rendesen, hogy ez csak kosz, vagy tényleg jön ott valami

- használat után újraindítva nyüszögnek a benzinpumpák - lehet, hogy az állott benzinből kivált valami mézga a tankszűrőn? vagy nem kapnak elég feszkót, rá kéne mérni...

- van egy folyamatos sípolás menet közben, ami mintha nem függne sem fordulatszámtól, sem sebességtől, még nem jöttem rá, mi ez (lehet, hogy kapcsolódik az előző ponthoz? vagy a következő bekezdéshez?)

utána még este elmentünk csak úgy autózni egy kicsit, aholis menet közben elhagytuk az alapjárati levegő csavarját... hallatszott valami csattanás, de én megnyugtattam magam, hogy csak valamin áthajtottunk, de aztán a 2-3000 közé felragadt alapjárat meggyőzött róla, hogy meg kell állni és megnézni a motorteret - szerencsénk volt, és visszafordulva elsőre meglett az alkatrész. erősen lehúztam a kontraanyát, hogy ne jusson eszébe mégegyszer kitekeredni...

holnap irány Zánka, Alfacity.

Szólj hozzá!
2018. június 30. 22:06 - Spica

forgalmi...

Na, az még nincs.

Volt sikeres fékmérés, aztán volt sikeres műszaki vizsga, de... Ez egy túl ritka autó, nincs benne a vizsgabázis lokális adatbázisában, szóval központilag kell lekérni, azaz nem kaptam meg az érvényességi bejegyzést, majd a jövő héten... Kicsit szorosnak tűnik a menetrend, mert már elvileg csütörtökön meg kellene valahol jelenni, na mindegy, majdcsak lesz valahogy .

Szólj hozzá!
2018. június 28. 11:45 - Spica

papír

éljen a magyar stílusú ügyintézés, ahol a 2 hét alatt megjövő papírt végül 3 hét után magadnak kell megszerezned belsős összeköttetések igénybe vételével ...

de van 4. számú melléklet végre! lesz egy fékpad teszt ma délután, és ha az sikeres, akkor holnap hajnalban megy az autó műszaki vizsgára.

Szólj hozzá!
2018. június 06. 14:38 - Spica

haladás!

két dolog történt az utolsó bejegyzés óta:

- sikerült majdnem tökéletesen beállítani az autót! az A és B gyújtásköröket ellenőriztem oszcilloszkóppal, és tökéletesen 45 fokban vannak egymáshoz képest, ezzel nem volt gond. kapott mégegy rudazat-beállítást, mert a hangolási leírás magyarra fordítása után írtam még Seppnek, hogy ez így nem OK, mit csináljak még? a javaslata az volt, hogy a TA alatti csavar beállításához nézzem meg a hideg hézagot a SPICA emeltyűjénél. ez túl kicsi volt! az én TA-m egy picit túlméretes, úgyhogy az alatta lévő szabályzó csavart teljesen befelé kellett tekerni. a másik lépés az volt, hogy hiába van a lendkeréken jelen a gyújtás, a kalapácsos megszakító hiánya miatt túl könnyen elfokoló gyújtáselosztót még visszább kellett tekerni az oszlopon. eredmény: könnyű hideg- és meleg indulás, kiválóan belőhető alapjárat (a levegőcsavarral), torpanás- és durrogás-mentes felpörgés! vettem a neten csodálatos, szemcsével és sűrített levegővel működő gyertyatisztítót, megtoltam az NGK-kat, biztos ez is segített. megtaláltam a légmennyiségmérő műszerünket is az éppen szétpakolás alatt lévő műhelyben, a pilléket még ezzel precízen össze akarom lőni. 

- megpróbáltuk hirtelen még májusban elvinni veterán vizsgára, de már nem volt időpont. a mai lehetőség még tegnap este úgy nézett ki, hogy szintén nem jön össze, mert se Alex se én nem értünk rá, de valami csoda folytán Alex felszabadult, és némi várakozás után egy sikeres minősítést kapott! a hirhedt 4-es számú melléklet megérkezte után mehetűnk műszakira :-)

Szólj hozzá!
2018. április 25. 22:37 - Spica

S.P.I.C.A. pumpa beépítési útmutató

Ahogy ígértem, dokumentálok... Svájci németből fordítva.

Kéretik pontról-pontra követni!

0. Gyújtáselosztót beépíteni

1. Pumpa beépítése

- Az adagolás kezdetének beállítása (1. henger gyújtásra, aztán tovább tekerni cca. 3/4 fordulattal az "I" jelig a lendkeréken). Az elosztó rotor alsó karja hátrafelé mutat

- Mű TA-t nem eltávolítani

- A Spica aljzat tömítését paszta nélkül vagy nagyon kevés pasztával kell szerelni. Az olajozó nyílások eltömődésének veszélye áll fenn.

- A befecskendező csővezetékek csavarmeneteit zsírsprével be kell fújni. A hollandereket csak óvatosan kell meghúzni.

- Az összes pirosra festett beállító csavart semmi esetre sem szabad elállítani.

- A gyújtáselosztót kontrollámpával "AF"-jelre állítjuk. 5° előgyújtás (az elosztó "A" csatlakozóján)

Fontos: a nagyfeszültségű rész kábeleit távolítsuk el. (Kontrollámpa az akkumulátor + és az elosztó "A" közé)

2. Fojtószelepek beépítése

- A bal pillangó sort gumimadzaggal vagy gyengébb rugóval ütközésig húzni

- A gázbovden átfordító és a bal pillesor közti összekötő rudat beakasztani, és úgy beállítani, hogy a gömbhéjak a gömbfejeken kotyogásmentesek (nyomásra, zárt pilléknél). Ezután a rudat 1/3 fordulattal meg kell hosszabbítani.

- A bal és jobb sor közti összekötő rudat beakasztani, és úgy beállítani, hogy a héjak kotyogásmentesek (húzásra). Ezután 1/4 fordulattal megrövidíteni.

- A szabályzó emeltyű rúdját beépíteni, és úgy beállítani, hogy a felütköző csavar és a szabályzó emeltyű között 0,6 mm hézag van.

Ez az érték csak erre a konkrét pumpára vonatkozik.

A CO beállításához:

0,4 mm > szegényít

0,8 mm > dúsít

- Mű TA-t kiszerelni és a felszabaduló nyílásba 250 cm³ 20W50-es olajat tölteni.

- Valós TA-t beszerelni

3. Későbbi ellenőrzés (finombeállítás) bemelegítés után (a ventilátor bekapcsolt).

- Hűlni hagyni, míg a vízhőmérséklet 70° C lesz. Ennél a hőmérsékletnél a felütköző csavar és a szabályzó emeltyű között 0,05 mm hézag kell legyen (csak erre a járműre érvényes). Ha a hézag nem ennyi, a TA kiépítése után az alatta lévő csavarral be kell állítani.

Hiba nélküli működéshez végre kell hajtani a szög geometria beállítását.

A motor indításakor egy ideig eltarthat, míg az injektor csővezetékek üzemanyaggal megtelnek.

- A bemelegítéskor a pilléket szinkronteszterrel lehet szinkronizálni. Ennek során arra kell figyelni, hogy a fordulatszám ne süllyedjen 800 1/perc alá. A bal összekötő rúddal szabályozható.

Figyelem: a Montreálok fordulatszámmérője pontatlan. Külső fordulatszámmérőt kell használni (pl. gázteszterét vagy hasonló)

- Beállítási értékek: 800-850 1/perc: 6% CO. (Próbaút után a CO-tartalom kb. 1,5%-al csökken és a pumpa bemelegedésével megint emelkedik)

Megjegyzés: a benzintank lehetőség szerint legyen tele. Ha a környezetvédelmi értékeket nem érjük el, a szabályzó emeltyű összekötő rúdját kell rövidíteni vagy hosszabbítani. A legkisebb hézag 0,4 mm, a maximális 0,8 mm (CO beállítás). Közben figyeljünk a motor fordulatszámra (800-850 1/perc).

- Semmi esetre sem szabad a pumpa oldalán lévő szolenoidot elállítani. Ez nem CO-csavar.

Szólj hozzá!
2018. április 20. 13:33 - Spica

visszaesés

ugye ott hagytuk abba legutóbb, hogy:

"további tervek: bemelegítés, üzemmelegen alapjárat állítás, fordulatszámon további gyújtás-hangolás, gyújtáskörök 45 fokos relatív eltolásának precíz kimérése."

na, ebből az eleje megvolt, de nem lett stabil alapjárat. mivel Sepp teljesen más metódust írt le a befecskendező és a motor összehangolására, mint a gyári eljárás, gondoltam, kipróbálom a szervizutasítás szerintit. na, hát az még rosszabb lett, el sem indult az autó.

és ez ugye úgy megy, hogy próbálsz egyvalamit - nem indul - beköpte a gyertyákat - kiszeded, kiégeted, kikeféled - közben töltöd az akkut - vissza minden, állítasz másvalamit - nem indul - s így tovább...

mivel közben a munkahelyem nem eresztett, csak részletekben tudtam 3 napot foglalkozni az autóval, aztán úgy gondoltam, visszaállítom a Sepp-féle leírással, hogy egyáltalán menjen. ez lett meg tegnap estére (fura a hangja, mert telítésbe megy a mikrofon, de élőben nagyon szép):

amit látni a vége felé, a visszadurranást, na amiatt kell még a gyújtás hangolására rámenni. szerencsére oszcilloszkóp az van, idő kell majd megint. még egy további lépés is hátra van, ez a hangolás egy mű (fix) termoaktuátorral kezdődik, aztán a valóshoz már melegen kell hozzáálítani a tolattyúkat.

az extra leírást be fogom ide írni legközelebb, csak hogy meglegyen, mert egyszem koszos papíron jött a felújított alkatrészekkel együtt :-)

Szólj hozzá!
2017. december 01. 15:29 - Spica

gyújtás a helyén

úgy hozta az élet meg a munka, hogy nem jutottam hozzá, hogy tovább szereljek, pedig nem volt tökéletes a beállítás. nehezen indult az autó, strobival sem találtuk a jelet a lendkeréken.

a probléma gyökere a gyújtásoszlopban volt elásva, az elfokolást biztosító excenter mechanizmus (6 fok alapjáraton, 34 fok 3000 RPM fölött) meg volt ragadva a max. elfokolt állapotban, és ehhez voltak beszerelve az optoérzékelők a két gyújtáskörhöz. a felújítás során az excentert kipucoltam, úgyhogy alapjáraton vissza kellett állni a gyári előgyújtásra.

az optók visszahangolásához segítséget kértem az átalakítást annó végző emberkétől, aki elmagyarázta a konkrét optó sajátságait, ezzel az infóval felvértezve már nem volt nagy mutatvány megoldani, hogy 2. próbálkozásra az AF-jelre kerüljön a stroboszkópos beállításnál a lendkerék.

clipboard01_3.jpg

további tervek: bemelegítés, üzemmelegen alapjárat állítás, fordulatszámon további gyújtás-hangolás, gyújtáskörök 45 fokos relatív eltolásának precíz kimérése.

Szólj hozzá!
2017. szeptember 29. 19:46 - Spica

bent van

A Spica meg minden egyéb izé a helyén.

dsc_2240.JPG

Olajat kell még cserélnünk, de arra már nem maradt idő. Sajnos csak csütörtök - pénteken volt időm foglalkozni az autóval, nettó kb. egy nap. Persze mindenféle apróság kiderül ilyenkor, hogy mi maradt Svájcban (két biztosító rugó a gömbfejekhez pl.), de aztán csak összeállt.

Szólj hozzá!
2017. szeptember 22. 16:59 - Spica

nem hiszem el.

image001_2.jpg

image002_1.jpg

image003_3.jpg

image004_3.jpg

image005_1.jpg

image006_1.jpg

image007_1.jpg

image008_2.jpg

image009_1.jpg

image010_1.jpg

gyönyörű lett minden, szó se róla. kaptunk kis beszerelési útmutatót is.

jövő héten nekiállunk, kell olajat is cserélni, stb.

nota bene: természetesen ott volt a csomagban és a kísérő iratokban is a számla ... kézzel írva, németül, de ott volt. a magyar postát meg a vámhivatalt be kéne szántani és a helyét sóval bevetni.

Szólj hozzá!
2017. szeptember 07. 15:57 - Spica

ha jót akarsz

... akkor kerüld el, hogy a Posta vámoljon neked valamit.

A papírok elküldése után 1 héttel rákérdeztem, mégis mi van.

Ja, hát biztos megkaptuk, de azért küldje el mégegyszer. De mit küldött? Űrlapot meg kiviteli papírt? Ühm, igen, az elég lesz.

Újabb 2 nap: megnéztük, mit küldött, ja, nem elég mégsem, még kéne számla.

Számla benne van a dobozban, nyissátok ki!

Újabb 3 nap: kinyitottuk, szerintünk nincs benne.

Levél a mesternek (aki állítja, berakta a számlát a dobozba, sőt a kísérő papírok mellé is), hogy küldjön már egy számlát emilben... itt tartunk.

Szólj hozzá!
2017. augusztus 03. 09:11 - Spica

hírek Svájcból

két vacak kép a pumpából kiszedett hüvelyekről.

img_0496.JPG

img_0497.JPG

az egyik baj, hogy rozsdásak - ki tudja, hol állt az autó előző életében.

a másik baj a fém spén az olajcsatornában - ki tudja, hogyan gondozták szegényt. illetve, tudom, hogy nem gondozták, hiszen a SPICA olajszűrője így nézett ki 2011-ben, mikor kivettük:

255290_219833524702376_7067249_n.jpg

Külön kérésre kiküldtem az injektorokat meg a pilléket is, az első a beállításhoz kell, a másodikon pedig van valami módosítani való a fals levegő szívás ellen.

Szólj hozzá!
2017. július 24. 16:58 - Spica

még annyira sem.

ott hagytuk abba, hogy van egy tipp, mi lehet a baj. a tipp az volt, hogy az egyik hengerben kitámasztott az injektor (nem ritka a rugótörés ennyi idő után).

a további teszteknél azonban sajnos olyat vettünk észre, ami minden eddig elméletet elsöpört: egyrészt növekszik az olaj mennyisége, másrészt ha még csak a gyújtást kapcsoljuk be és elindulnak a benzinszivattyúk, a SPICA oldalán a vezérlő rész kezdeténél elkezd pisilni a benzin kifelé ...

na, itt abbahagytunk mindent, és kiszereltük a pumpát.

próbapadra téve, és a felépítést tanulmányozva egyértelművé vált, hogy a felső részben, ahol a dugattyúkból és hüvelyekből álló pumpaelemekben egymásnak feszül az olaj- és a benzinkör (a piros ellipszis), történt valami - ami egyébként a szakirodalom szerint a természetes kopás miatt ennyi idő után sajnos várható.

proxy.jpg

a pumpaelemek egymáshoz egyedileg, egyenként, nagyon szorosan illesztett dugattyú-hüvely elemekből állnak, és természetesen kapni nem lehet őket. a 3 specialista (Svájc, Németország, USA) persze tudja javítani és újra kalibrálni a pumpát, úgyhogy ... egyelőre bekértem 2 ajánlatot.

Szólj hozzá!
2017. július 11. 19:40 - Spica

hát majdnem

aztán lecsúsztunk.

szóval a kis tömítés rendben megjött, beszereltem, összeraktuk a motort, állítottam picit a SPICA rudazatán meg egy kis trükkel még a gyújtást is visszább tudtam fokolni, és lett alapjárat. állítottam keverékarányt, aztán hurrá próbaút, ez volt pénteken kora délután, szombaton ugye fellépés Zánkán az Alfacityben.

a próbaúton olyan füst jött hátul a kocsiból, hogy csak sasoltam a tükörben, időnként durrant is egyet, meg rángatott. ennyire nem dúsíthattam túl...

alapjáraton látszik a probléma: a bal hengersor (5-8) kipufogója ütemesen pamacsol, szóval ez csak egyetlen henger, biztos gyújtási gond van. nézem a gyertyapipákat, az 5. hengernél a pipa érintkezője rozsdás, és meg van égve belül a kábel vége. hurrá, dejó, megvan a probléma! kicseréltem az érintkezőt (bontottam egyet hirtelen).

ugyanolyan rossz ... szikra van mint a fene, benzin van, minden egyéb a helyén, még kompressziót is mértem.

itt már este volt, úgyhogy józan ésszel elengedtem a sztorit, majd tiszta fejjel folytatom, Alfacityre meg mentünk Bertone Cabrioval.

a megoldás még várat magára, mert én közben lebetegedtem, de már vannak konzultáció után ötleteim, hogy mihez nyúljunk.

Szólj hozzá!
2017. június 27. 21:07 - Spica

kalapka

szóval miután tegnap elindult, ma felmelegítésre került, ment egy telepkört is, meg lett rajta fék (a sorrend nem feltétlenül ez).

estefelé éppen alapjáratot meg keverékarányt akartam volna állítani, mire kiderült, hogy csup olaj a motor felső része - mint korábban is. pedig a SPICA különböző szerelőablakai el lettek újra tömítve. márpedig csak onnan folyhat...

SPICA ki - azaz, injektrocsövek, benzincsövek, két egység pille, sok csavar, stb...

a pumpa vezérlőegységének alján van egy kis mikrokapcsoló kívül, amit a mechanika belsejéből (ahol a 1/4 liter olaj van) töfköd motorfék üzemben egy kis stift. a kettő közt van egy picike kalap alakú gumitömítés. na, 46 év után ez adta fel. a polcon lévő hasonló, de 4 hengeres pumpáé is lyukas, de másutt. kapni nem lehet a kereskedőknél.

dscf2303.jpg

(a kép nem a sajátom fórumról loptam, de a helyzet kb. ugyanez)

node majdcsak megoldjuk valahogy.

Szólj hozzá!
2017. június 26. 20:59 - Spica

jár!

nem volt egyszerű, kellett még majd' egy nap, de megy. egyrészt valóban el volt rakva a gyújtás - aki a megszakítókat optoelemekre cserélte, megcserélte a 2 megszakító szerepét, hogy melyik melyik kört gyújtja. ezt egyszerű orvosolni, csak meg kell cserélni a 2 gyújtókör kábeleit. előtte azonban még in situ levettük a gyújtásoszlopot kihajtással együtt, és egy foggal odébb tettük vissza, hogy pontosan jelen legyen felső holtponton a rotor.

clipboard01_2.jpg

mivel így még mindig nem akart semmit csinálni, biztos voltam benne, hogy valami banális probléma van - ekkor néztem végig mégegyszer módszeresen az összeszerelt elosztót. és megszólalt! utána még finoman tudtunk hangolni a rotortengely tengelykapcsolójával.

kicsit nehezen indul, meg nem annyira van alapjárat még, de ha magához tér, csodaszép hangja van!!

holnap melegítés, CO és alapjárat beállítás.

2 komment
Demone Nero