Demone Nero

2012. augusztus 11. 22:14 - Spica

kegyes csalás

amit ma elkövettem.

a veterán minősítő vizsga előtti utolsó lépésként még a gyújtás szerelését akartam rendbe tenni. "mint az közismert" az autón valaki előzőleg átépíttette a gyújtást: az elosztót röpsúlyosról és megszakítósról optoérzékelősre, az eredeti Bosch modulokat és tekercseket pedig modernebbre. félvezetős volt a gyújtás eredetileg is, tehát annyira nem nagy változtatás, de engem zavar, 2 okból is: az egyik a betegesen eredetiségre törekvés, a másik pedig ahogy megcsinálták.

DSC_2177.JPG

az eredetiségre törekvés jegyében sikerült már korábban beszerezni modulokat és trafókat, az elosztó belseje sajnos még optós. hogy mégis haladjunk a korhűség felé, legalább a modulokat szerettem volna visszatenni a helyükre. ehhez át kellett szerelni az eddigi drótdzsungelt, ugyanis a kapcsolt +12V-ot az előző szerelők valamiért lusták voltak átbuktatni a tűzfalon, inkább beleszigszalagozták a régi modulok csatlakozóiba, és lazán átvetették a motorháztető keresztben húzódó támasztóján.

nem voltam rest kibontani 2 átvezetést is, átkötöttem a kábeleket, elrendezgettem őket, a Bosch CDI modulok pedig helyükre kerültek, egyelőre táp nélkül, de felhelyezett csatlakozókkal:

IMG_20120811_184818.jpg

bekerültek a biztonsági övek is. ebben az autóban csak medenceövnek vannak kiépítve a rögzítő csavarok, úgyhogy ilyet kapott:

IMG_20120811_185020.jpg

felkerültek továbbá a gyári matricák utángyártott verziói a szempillamozgató pneumatika-hengerekre (Bonaldi), a fékszervóra (Bonaldi), egy nagy piros homologizációs matrica a jobb kerékjáratra, egy nagy sárga a gépháztető belső oldalára (a használandó kenőanyagok táblázata), a Nero színkódmatrica pedig a csomagtér harmónika fedelének szélére (ezen alkalomból a fedél reteszét is meg kellett igazítani, a rögzítőnyelv elfordult), végül pedig az eredeti Autovox rádió matricája (ami nem öntapadós, csak üvegre simogatós) a hátsó ablakra:

IMG_20120811_185046.jpg

hát így ... a jobb hátsó sarkon okozott rombolást illetve vezetőoldali ajtón lévő rozsdapuklit Tomi (fényező a telepen) gyönyörűen megcsinálta, köszönet érte.

holnap még tisztálkodni kell, és ezzel hétfőre minden előállt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lucrezia.blog.hu/api/trackback/id/tr954707594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Demone Nero
süti beállítások módosítása