Demone Nero

2014. március 30. 21:35 - Spica

szezonnyitó

utoljára a szokásos Szilveszter előtti veterán-topicos találkozóra mozdult ki az autó, azóta vártuk a tavaszt.

első akcióként pár héttel ezelőtt mentem egy kört a városban, és az a fura dolog történt, hogy - habár ez a hőgomba hamarább kapcsolja a gyárinál a ventilátort - elkezdett melegedni a motor, olyan 100 fok tájékára. pedig víz van a túlfolyótartályban maximumig, a sapka a termosztátházon pedig tartja a nyomást. ám a sapkát letekerve úgy tűnt, mégis kevés a víz! töltöttünk utána (nyelt egy jó litert), és közben kiderült, hogy a termosztátház felső részébe menesztett csonk, ahová a túlfolyótartály csatlakozik, elvízkövesedett - ezért volt állandóan MAX-on a vízszint! node most, kipucoltuk, és akármilyen dugóba is kerültünk az autóval, bőszen tartotta a 85 fok alatti értéket!

márpedig volt dugó, mert nyitányként egy divatfotózásra kérték fel Lucreziát (majd szólok, ha megjelent a cikk), ahová menet át kellett szelni Budát déltől északig.

aztán lett egy olajcserénk (a 11 l motorolaj mellett kiszipkáztam a SPICA mechanikájából is a régi olajat, és beledöntöttem újra 1/4 litert), megnéztem, jó-e a keverékképzés beállítása fordulaton (egy picit állítottam rajta), és hangyányit lejjebb vettem az alapjáratból.

nekifutottam a "miért vágja le az ablaktörlő II. fokozata a biztosítékot"-problémának, és sajnos azt diagnosztizáltam, hogy bizony a műszerfali kapcsolóban van zárlat. ebből ebay lesz, mert a balabbik ablakemelő kapcsolója is "tudományt" igényel: nem mindegy, hogyan nyomjuk, ha azt akarjuk, működjön is. a középkonzolt meg kétszer nem szedem szét, csak ha lesz biztosan jó új gomb. (a régieket meg talán meg lehet javítani, bár szegeccsel vannak összerakva).

no és a lényeg: tegnap 2 autós rendezvény is volt egyszerre, reggel Autók és Kávé a Kultmobiltól,

DSC_8344.JPG

délután pedig Parkoló Parádé a Totalcartól

DSC_8404.JPG

csodás idő, és mindkét helyen jó közönség, illusztris társaság fogadott :-) 

jövő utáni héten pedig egy olasz autócsoda bemutatójára vagyunk hivatalosak - de majd mindent a maga idejében ;-)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lucrezia.blog.hu/api/trackback/id/tr165886254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Make Valamit · http://make.blog.hu 2014.04.02. 11:55:45

Jó, hogy sétáltatod, kár lenne ezt a szép formát garázsban porosodni hagyni :)

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2014.04.02. 13:27:38

@Make Valamit: nem azért hugyoztak vért szegény mérnökök / konstruktőrök annak idején, hogy a vitrinben álljon az autó :-) használni kell, mert belustul.
Demone Nero
süti beállítások módosítása