Demone Nero

2011. november 30. 20:33 - Spica

közbevetőleg: fék

azt hiszem, írtam az augusztus 20-ról szóló posztban, hogy kiderült, viszonylag hamar füstölőre lehet fékezni a gumikat és ez valószínűleg az öregedésnek köszönhető.

azóta kiderült, csak részben.

egy olasz apróhirdetős oldalra (ahol el van mentve nekem Montreálos keresés), felrakott valaki egy olyan alkatrészt, amit eddig nem láttam a kocsin, pedig azt hittem, ismerem minden részét ...

úgy tűnik, a hátsó fékkörben lévő fékerőhatároló a 40 év során valahol "leesett" az autóról, helyén egy darab csőtoldat van, meg a kasztni aljához csatlakozó felerősítő fül furatai.

a fékerőhatároló feladata (mint az nevéből sejthető is :-)  ) a hátsó kerekekre kisebb erőt juttatni hirtelen fékezéskor, amikor a kocsi az orrára billen, tehát a hátsó kerekekre kevesebb súly kerülvén, hamarabb blokkolhatnak.

mondanom sem kell, ez is olyan alkatrész, ami nem terem minden bokorban, sem pedig a sarki közértben. annyira, hogy hirtelen fényképet sem lelek róla, de itt egy rajz:

Clipboard01.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lucrezia.blog.hu/api/trackback/id/tr303426901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Demone Nero
süti beállítások módosítása