Demone Nero

2011. február 23. 22:29 - Spica

TA

azért TA, mert ThermoActuator. magyarul hőelem, ami a motor melegedése függvényében tol ki magából hidraulikusan egy stiftet. ez löködne egy himbát a keverékképzés szabályzása céljából a mechanikus befecskendező (Spica) belsejében, ha nem illant volna el belőle 40 év alatt a glikol egy része. (már alaphelyzetben sem jön ki eléggé, melegítve meg nem követi az előírt diagramot). kapni nem lehet, utántöltetni meg elég sokba van. sikerült viszont tervrajzokat szerezni egy utángyártott verzióhoz, ezért ma felkerestem egy aranykezű gépműhelyes régi ismerősömet, aki némi hümmögés után oda nyilatkozott, hogy "nem olyan nagy dolog ez, hát végülis megcsinálom" (mármint az eszterga / marógép / menetmetsző részt). aztán már "csak" tömítések, miegyéb kell hozzá, össze kell rakni és fel kell tölteni.

 

további fejlemények: a két gyártól rendelt kétféle utángyártott hátsóajtó-gázrugóból a nyüzögébb fajta az beillik a helyére, habár nem tökéletes (pont mert nyüzöge). a mási, robusztus fajtát elszabta a gyártó, 345 mm helyett 450 mm-es hengert gyártott (az összhossz OK), ezért egész egyszerűen lehetetlen beszerelni :-(( remélem valami konstruktív megoldással állnak elő, mert méretezett rajzot kaptak, nemtom mi a szösznek kellett ezt elizélni. egyelőre a nyüzöge van berakva, egy élmény, hogy nem kell léccel támasztani az üveget.

sajnos az üveget befoglaló keret egyik csavarja (ami a zsanérhoz kötné az egész ablakot) le van törve (hűlt helye van csak, meg a nyomok, hogy valaki próbált ott már hegesztgetni valaha). még nem döntöttünk, mi legyen - az ablak elég stabilan áll, mert van még egy kapupántcsavar-szerű, az üvegen átmenő rögzítés, de ez "nem egészséges" hosszú távon... csak egyszer kell, hogy valaki avatatlan kézzel nyúljon hozzá, aztán már lehet is az ebayen 600 €ért vadászni egy másik üveget.

felkerültek a krómozott külső tükrök is, kb. mintha kulcslyukon keresztül néznék hátra :-) felületben sem nagyok, meg nem is aszférikusak, de hát ez a retró fíling!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lucrezia.blog.hu/api/trackback/id/tr982686323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öngerjesztő Erg 2011.03.03. 08:52:04

Ettől nincs alapjárat? Mechanikusan nem lehet kiváltani (aka szivató), bár az nem korhű..:)

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2011.03.03. 09:13:59

igen, ettől, illetve amíg hideg, addig van, utána meg túldúsul a keverék és beköpi a gyertyákat. és de, ki lehet váltani, van, aki bovdenes szivatót épített a helyére (szerintem gány), meg szükség esetén egy fix hosszú csavarral is be lehet egy köztes állapotra rakni, dehát ugye az sem megoldás.
viszont közben lassan Rakita Peti elkészíti az utángyártott verziót, tegnap megvettem hozzá a tömítőgyűrűket meg a kapilláris csövet, ha minden igaz, jövő hét első felére összeáll az egész :-))
Demone Nero
süti beállítások módosítása