Demone Nero

2011. május 26. 21:43 - Spica

gyújtás

pakolásztunk a motortérben, és ha már arra jártunk, megnéztük a gyújtáselosztót belülről (mi van a kontaktokkal, meg van-e kopva a kalapács).

furcsa dologgal szembesültünk: nemcsak a gyújtásmodulokat meg a gyújtótrafókat cserélték le, hanem kibelezték az elosztót is, és röpsúlyosról optikaira építették át!

 

ez persze több kérdést felvet az "állítsuk vissza eredetire a gyújtást"-témakörben. eddig úgy gondoltam, elég lesz visszacserélni a gyújtásmodult és a trafót, aztán hurrá. az új elosztóban lévő optikai vezérlés viszont nem mechanikus kontaktot ad a gyújtómodulok számára, ergo nem működnének... viszont állítólag készült ebből a modulból olyan verzió (pl. 911-es Porschékhoz), amelyik képes optikai kimenetet fogadni. ha minden igaz, az én utólag beszerzett moduljaim pont ilyenek :-) de ennek még utána kell kutatnom.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lucrezia.blog.hu/api/trackback/id/tr172935353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öngerjesztő Erg 2011.06.03. 09:55:16

Elektronyika a mechanika helyén. Fúj, ki vele! ;))
Demone Nero
süti beállítások módosítása