Demone Nero

2011. november 05. 20:29 - Spica

már megint fedélzeti elektronika

kicseréltem ma az ominózus biztosítótáblát - még sikerült a nagy keresztmetszetű kábelekhez való 10 mm-es szélességű papucsot is szerezni, szépen újracsináltam hát a drótvégződéseket, és visszadugdostam a többi kábelt is.

elégedett lettem a végeredménnyel, minden működik, műszerek, pilácsok, önindító, etcetc.

egy furcsa dolog azért történt: a félre (meleg motorhoz) állított befecskendezővel a "jéghideg" autó plusz gázadagolás nélkül elindult ... ez eddig nem volt neki szokása. némi elmélkedés után arra jutottunk, hogy:

jobb a delej |-> jobb a gyújtás! vagy a fene tudja :-)

sajnos a korábban már vázolt "lekapcsolt gyújtásnál bekapcsolom a ventilátort és elindul a benzinpumpa"-problematika még mindig él. tüzetesebb megfigyelés után kiderült, hogy nemcsak a benzinpumpa indul el, hanem egyáltalán, olyan mintha ráadnám a gyújtást - mennek pl. az ablakemelők. némi nyomkövetés eredménye: az az ág kap áramot, amin a szóba jöhető relék ill. az egyik pumpa van. sajnos nem a motortérben a reléknél, és nem is az általam tisztába tett biztitáblán van a hiba - illetve picit ott is, de igazából a középkonzolban lévő ventilátor fokozatkapcsolót kötötte félre valamelyik kacskakezű előző tulaj. mikor áprilisban szétszedtük a konzolt (lásd az alanti képet), már akkor sem értettem, miért kell +12-t adni a kapcsolóra, a rajz szerint az nem járna neki.

 

persze már akkor is gyanús kellett volna legyen, hogy a most szerelt biztitartón felülről a második hely üres ... nincs a jobb sínre bekötve a szellőztetés!

ez márpedig most kompromisszumosan így marad ... egyelőre ... amíg erőt nem veszek magamon, mert a középkonzol nagyon nehezen jön szét, és még nehezebb összerakni. és ettől eltekintve éppen minden működik benne ...

jaigen, ahonnan indultunk, hogy töltés van-é ... azt nemtom :-) mert be van szorulva a műhely belsejébe az autó, ott meg nem lehet járatni a motort, mert megfulladunk. próba tehát jövő héten.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lucrezia.blog.hu/api/trackback/id/tr83356836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Demone Nero
süti beállítások módosítása