Demone Nero

2012. január 25. 22:53 - Spica

hátsó lámpák

ott hagytuk abba ezt a fonalat, hogy a jobb lámpatestbe 2 csavar bele van törve a hatból (amelyek a színes lencséket fogják kívülről).

szétszedés után kiderült, hogy a lámpatestet a kasztnihoz fogó két nagy csavarból 1 teljesen ki van törve. Ez az index izzó reflektor-részéből szakadt ki - hasonlóképpen a bal oldalon is ... 40 éves lámpához korabeli ragasztó illik, úgy hogy valódi "klasszikus" Epokittel ragasztottam meg őket:

IMAG0386.jpg

ez a jobb lámpatest, a beragasztandó csonkot egy kéznél lévő magnó ékszíjjal fogattam le míg meg nem húz a ragasztó... a bal alsó sarokban látszik egyúttal az egyik beöntött anya is, amibe beletört a csavarcsonk.

a betört csavarok kífúrása és az anyákba új M4-es menet metszése végülis könnyebben ment mint hittem volna, nem tört el semmi, sikerült az anyák közepét eltalálni, nem lett ferde a lyuk, egyszóval boldogság.

a színes lencséket nagyjából elmostam, sikálni nem akartam a karcolódás miatt.

IMG_20120124_233522.jpg

állítólag a legjobb bepakolni a mosogatógépbe, de nekem olyanom nincs, úgyhogy kénytelenek voltak beérni a forró zuhannyal.

a lámpatestekből az elődök által benyomott borzalmas tömítő trutyit kipiszkáltam, és az időközben megérkezett pontos méretes és nagyon jó anyagból készült (puha, hogy ne törjön a plexi, de ugyanakkor zárt szerkezetű hab) tömítést beillesztettem a helyére:

IMG_20120125_183804.jpg

jobbra fent a helyzetjelző + féklámpa kombó van. Giovanni ötlete (ő a lámpatestet gyártó Carellonál dolgozhatott): mennyivel jobban néz ki a széles lámpatestben, ha a helyzetjelző két pici 5 W-os izzóból van, és nem egy darab kétszálas 7+21 W-os izzót teszünk ide!

az izzófoglalaltok meg az izzók is kaptak bőven kontaktsprét összerakás előtt, fényesen világít minden! 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lucrezia.blog.hu/api/trackback/id/tr223785403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öngerjesztő Erg 2012.01.27. 23:18:51

Nekem van mosogatógépem. ;)

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2012.01.27. 23:34:20

@Öngerjesztő Erg: ad1) mán összeraktam, úgyhogy mindegy :-) ad2) becses nejed szerintem nem díjazná a trutyis-kormos-poros-saras lámpákat a gépben :-)
Demone Nero
süti beállítások módosítása