Demone Nero

2012. június 05. 21:21 - Spica

khmmm......

szóval ... az van, hogy ... lúzer vagyok.

ma este nekiduráltam magam, mondom leszedem már én azt a légszűrőházat, és beállítom az alapjáratot, ami - mint az előző posztból kiderült - átesett a ló túloldalára, és pörgött 1500-on a kincstári 950 helyett.

ahogy rutinos mozdulatokkal szedem szét a miskulanciát (egyúttal tisztességesen beragasztottam a helyébe a légszűrőház fedelének gumitömítését), megakad a szemem az alapjárati légszabályzó csavaron. illetve a hiányán!

DSC_4603a.jpg

középen az alapjárati levegő elosztó blokkja látható, a légszűrőházra szerelve. a jobb oldalán van egy kis lyuk, azon keresztül szívja a szűrt levegőt, és a kis gumicsöveken osztja szét a 8 torokba. a bal szélén látszik egy kontraanyával lefogott csavar, aminek a szára belül fel van réselve, a vége pedig kúpos. a csavar be- és kitekerésével lehet szabályozni az alapjárati levegő mennyiségéet, ezáltal az alapjárati fordulatszámot.

szóval: csavar nincs a helyén. innentől érthető a magas alapjárat: nem volt folytás. nézelődünk ... a tűzfalon fut egy vastagabb kábelköteg, a csavar ott pihen a tetején! visszapörgetve az eseményeket, ez még pénteken este eshetett ki a helyéből (valószínűleg túltekertem a próbálkozásoknál). elutazott a kábeleken Komáromig és vissza ... meg vasárnap délután egy kicsit még a városban ... és megvan!

vissza a helyére, motor melegít, csavar beteker, alapjárat olyan 980 tájékán :-) kész, így hagyjuk! P-rendszámom megint nincs, úgyhogy csak az udvaron randalíroztam egy kicsit, az autó sose volt ilyen jó! nem rángat be motorfék üzemben már 1700-nál, lehet vele óvatosan kis gázzal manőverezni és nem ejti el az alapjáratot megálláskor.

vannak még csodák.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lucrezia.blog.hu/api/trackback/id/tr74567771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xerxesz 2012.06.06. 12:30:04

"szóval ... az van, hogy ... lúzer vagyok."

Ha nem lenne meg, akkor lennél :D

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2012.06.06. 13:51:33

@xerxesz: jó, ez így iszonyat mák, a lúzerség arra vonatkozik, hogy elfelejtettem megnézni, hogy áll a csavar, pláne lekontrázni.
Demone Nero
süti beállítások módosítása