Demone Nero

2011. február 03. 00:11 - Spica

várunk...

jó időre. vagy ha az nem is, de a hó+jég kerüljön messzire, hogy Lucrezia végre kinyújtoztathassa tagjait. (ja, előtte még egy futómű-állítás bejátszik, nagyon kíváncsiak vagyunk a szaki fejére, mikor szembesül ezekkel a felfüggesztésekkel :-) ) a nyújtóztatás során ki fog derülni, hogy a) mit tud a futómű; b) mit kell még a motorral / váltóval csinálni.

ami már előre látszik, mint megoldandó kérdés a következő hetekre:

- sajnos túl sok a benzin alapjáraton, hajlamos beköpni a gyeryákat, ha nincs meghuzatva. ez szinte 100 %-ban a befecskendezőt (=Spica, a mechanikus számítógép) vezérlő termoelemnek tudható be, ami a folyadékok hőtágulása elvén működik, és 39,5 év minden bizonnyal megmurdelt. ez a valami "méri" a motor hőmérsékletét, és ennek megfelelően nyomkorászik egy emeltyűt a befecskendezőben, ami az ütemenként benyomott benzin mennyiségét állítja. ki kell szerelni, kimérni, hogy mennyire hőtágul. utángyártott alkatrész nem létezik, a régit lehet renovál(tat)ni...

- valószínűleg a vízpumpánál, finoman folyik a hűtővíz. ez is típusbetegség, csak amíg pontosan ki nem derült, hol is jön, nem akarok javítószettet rendelni. (egy szimmeringet meg lehet olcsón úszni, de egy egész készlet már a 200 € felé tendál)

- a váltó is ereszti az olajat, de ez talán a legkisebb gond, megvannak hozzá már eleve a tömítések, szimmeringek (ez a ZF váltó annyira közkedvelt volt mindenféle egyéb dögökben mint pl. Maserati, Ferrari, hogy gyártanak hozzá mindent. nem a ZF, hanem egy szakosodott angol banda)

fotó most nincs, pakolás miatt Lucrezia a ponyvája alatt lapul. (alszik ... álmodik ... száraz, meleg aszfaltról!)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lucrezia.blog.hu/api/trackback/id/tr472634812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öngerjesztő Erg 2011.02.03. 09:29:20

Hétvégén 10+ fok lesz. Hm? :)

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2011.02.03. 09:35:18

igen, de közben van más dolgunk, meglátjuk, hogy fér bele... futóműveshez is kéne még vinni ... majd mesélek.
Demone Nero
süti beállítások módosítása