Demone Nero

2012. augusztus 23. 21:45 - Spica

haladás

csak gyorsan: egy vidám délelőtt keretében ma sikeresen műszaki vizsgát tett az autó :-)

a futómű vizsgáló rántópadon furcsa jelenségre lettünk figyelmesek: az első felső lengőkart a támrúdhoz csatlakoztató szilent nagyon lötyög. először arra gyanakodtunk, hogy a csavarhoz képest túlméretes a szilent belső perselye. a műhelyben este szétszedtük, és konstatáltuk, hogy nem, ellenben a (Frapp lengőkarral együtt újonnan vett) szilent gumija teljesen szétment. fejvakarás, azért ennyire hamar nem kéne megadja magát. a választ az alkatrészkatalógus különböző verzióinak tanulmányozása adta meg ...

kezdetben a szilent kétoldalt ívesen kikönnyített verzióban létezett, ahogy az 1971-es első katalógusban van:

AR50003004_Buchse_f_Zugstrebe_Nord_1_1.jpg

(elnézést, a képet az OKP honlapjáról loptam, mert a papír alapú 1971-es katalógus a műhelyben van)

jól látszik, hogy a kikönnyített szilentre alul+felül jön egy kis nyelves alátét (műanyagból), ami merevíti azt, és nem engedi, hogy nagy játéka legyen. az én autómban ilyen alététek nem voltak ... mutatom a katalógus 1973-ban frissített verzióját:

Clipboard01_6.jpg

nyoma sincs az alátéteknek, viszont a szilent majdnem teljesen tömör!

a dolog úgy áll, hogy az általam rendelt lengőkar a régi típusú szilentet tartalmazza ... a kutya se gondolta, hogy kellene oda alátét, mert a rendelés összeállításakor én az (elektromosan elérhető) 1973-as katalógusból dolgoztam ... és nyilván nem néztem össze utólag a leszállított lengőkart az ábrával.

úgyhogy most rendeltem 2 új szilentet a szétnyíródottak helyett meg 4 alátétet...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lucrezia.blog.hu/api/trackback/id/tr134728597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Demone Nero
süti beállítások módosítása